Wereldwijde verzending

Standaard verzendkosten € 7,95

B2B

GSM en Cellulaire antennes

Sirio SO 4G LTE GSM antenne

GSM-antennes en Cellulaire antennes zijn algemene termen voor antennes die worden gebruikt voor het versterken van signalen. Deze antennes verschillen echter aanzienlijk in hun specificaties en toepassingen. Zo is het mogelijk om een 2G-antennes te hebben die uitsluitend geschikt is voor het GSM-netwerk. Aan de andere kant zijn er 2G/3G-antennes die niet alleen voor GSM, maar ook voor UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) kunnen worden gebruikt.

 

Verschillende netwerken

  • GSM netwerk: Dit netwerk wodt gebruikt voor bellen en sms-en.
  • UMTS netwerk: Dit netwerk wordt gebruikt voor internet
  • LTE netwerk: Dit netwerk maakt 4G mogelijk.
  • 5G New Radio: Dit netwerk maakt 5G mogelijk
  • MIMO netwerk: Dit netwerk wordt gebruikt om data dataverkeer over de verschillende zend- en ontvangstantennes te verzenden.
  • LoRaWAN netwerk: Dit netwerk wordt gebruikt voor Internet Of Things (IoT) voor communicatie tussen apparaat en apparaat of systeem en systeem. 
GSM netwerk 4G en 5G ontvangst

 

LTE en NR antennes

Met de introductie van 4G en 5G zijn de mogelijkheden verder uitgebreid. Een 4G-antenne is ontworpen voor LTE (Long Term Evolution) en ondersteunt een breed scala aan frequenties, waaronder 700, 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz. Dit maakt ze veelzijdiger dan de oudere antennes. Een 5G-antennes, ook bekend als NR (New Radio), biedt nog snellere gegevensoverdracht en lagere latentie, en werkt op een nieuwe set frequenties die typisch variëren van 600 MHz tot 100 GHz, afhankelijk van de implementatie.

Het is essentieel om de juiste antenne te kiezen op basis van de beoogde toepassing en de beschikbare frequentiebanden. Het kiezen van een antenne die niet alleen de juiste frequenties ondersteunt, maar ook geoptimaliseerd is voor de specifieke technologie (2G, 3G, 4G, of 5G), is cruciaal voor een goede mobiele dekking en netwerkprestaties.

Installatie en positionering

Bovendien is het belangrijk om te overwegen hoe deze antennes zijn geïnstalleerd en gepositioneerd. Een goede plaatsing kan de signaalkwaliteit en het bereik aanzienlijk verbeteren. Antennes kunnen zowel intern als extern worden geïnstalleerd, afhankelijk van de behoeften van het netwerk en de omgeving.

Toekomstige ontwikkelingen

Bij het selecteren van een antenne is het ook van belang om rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. De vraag naar snellere en betrouwbaardere mobiele verbindingen groeit voortdurend, wat betekent dat investeringen in geschikte antenne-oplossingen zich op de lange termijn kunnen uitbetalen. Door vooruit te kijken en de juiste antenne te kiezen, kunt u zorgen voor een optimale netwerkervaring voor gebruikers in een steeds veranderend technologische landschap

Beïnvloedbare signaalversterkers

5 belangrijke factoren voor het vermogen van je signaalversterker

  1. Versterking van de buitenantenne
  2. Verlies van kabel tussen buitenantenne en signaalversterker
  3. Versterking van de signaalversterker
  4. Verlies van kabel tussen signaalversterker en binnenantenne
  5. Versterking van de binnenantenne

Hoewel de versterker het meeste werk zal doen, kan de juiste keuze van een cellulaire antenne je systeem een extra boost geven. Dit is vooral nuttig in gebieden met een zwak signaal.

Wat doet een buitenantenne en hoe gebruik je deze?

Een buitenantenne, ook wel donorantenne genoemd, vangt het bestaande signaal op de mobiele frequentiebanden op en verbindt deze met een signaalversterker voor versterking. Deze antennes zijn meestal breedbandig en kunnen een signaal opvangen in het bereik van 698-2700 MHz.

De installatie van een buitenantenne is de eerste en vaak de moeilijkste stap bij het opzetten van een signaalversterking-systeem. Dit komt door verschillende factoren:
  1. De antenne moet worden geplaatst op een locatie met het sterkste signaal, meestal op het dak van het gebouw.
  2. Veel antennes vereisen nauwkeurige afstemming, vooral directionele antennes zoals Yagi-antennes, die naar een nabijgelegen zendmast moeten worden gericht.
  3. De antenne moet correct worden bekabeld en deze kabel moet binnenshuis naar de signaalversterker worden geleid.

Punt 1 en 3 zijn van toepassing op alle buitenantennes, terwijl punt 2 afhankelijk is van het type buitenantenne die je gebruikt.

Hoe vermijd je signaal oscillatie tussen cellulaire antennes?

Oscillatie is een feedback-lus tussen twee antennes, veroorzaakt doordat ze te dicht bij elkaar in de buurt zijn geïnstalleerd. Dit kan worden verholpen door de afstand tussen de antennes te vergroten.

Hoe voorkom je overbelasting van de signaalversterker

Overbelasting kan optreden als je versterker te veel signaal ontvangt, wat kan leiden tot het uitschakelen van de versterker. Dit kan eenvoudig worden opgelost door het signaal te verzwakken met behulp van verzwakkers of door de antenne in een gebied met een zwakker signaal te plaatsen.

Modellen

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar zoals; vaste (basis) antennes, magnetische antennes, rondstralende antennes, richtbare antennes, raam (plak) antennes, dome (lijkt op een hockey puck) 

Yagi antennes:

een Yagi-antenne is een directionele antenne die de straling in één richting verbetert. Deze antenne is ideaal voor thuis- en commerciele installaties omdat ze een groter bereik en meer versterking biedt.

Omnidirectionele antennes: en hun installatie

Omnidirectionele antennes halen signalen op uit alle richtingen en zijn daarom gemakkelijker te installeren. Ze zijn ideaal voor omgevingen met sterke tot middelmatige signaalsterkte.

Log-Periodic Dipole Array (LPDA) antennes

LPDA-antennes bieden het hoogste vermogen en bereik onder de drie soorten antennes. Ze zijn zeer directioneel en daardoor moeilijker af te stemmen, maar zijn de beste optie in landelijke gebieden of gebieden met een zwak signaal. 

Binnenantennes 

Binnenantennes zenden het, door de buitenantenne opgepakte signaal, naar binnen uit. Ze zijn er in twee soorten; paneelantennes en koepelantennes. 


Paneelantennes

Paneelantennes zenden signalen in een directionele kegel uit en zijn ideaal voor gebieden met veel binnen-inteferentie zoals dikke muren en metalen oppervlakken.


Koepelantennes 

Koepelantennes worden aan het plafond gemonteerd en zenden het versterkte signaal in een 360 graden horizontaal bereik uit. Ze zijn ideaal voor open ruimtes zonder veel binneninterferentie.

Voertuig antennes

Voertuig-antennes zijn kleinere, draagbare versies van een binnen- en buitenantennes. Ze zijn van het type omnidirectioneel omdat voertuigen constant in beweging zijn.


Magnetische antennes 

Deze antennes worden magnetisch bevestigd aan het frame van een voertuig en bieden minimale versterking, maar zijn eenvoudig te installeren. 


Over-the-Road (OTR) antennes

  • OTR-antennes zijn ontworpen voor grote voertuigen zoals vrachtwagens en campers en bieden meer kracht en bereik dan magnetische antennes.
  • NMO antennes: permanente installaties voor commerciële voertuigen
  • NMO-antennes zijn bedoeld voor commerciële vlootvoertuigen en bieden een vaste, krachtige oplossing voor mobiele signaalversterking.

Door de juiste antennes te kiezen en correct te installeren, kun je de prestaties van je signaal versterking aanzienlijk verbeteren, ongeacht of je thuis, op kantoor of onderweg bent.

Helium miners

Helium miners bieden een LoRaWAN- en 5G-netwerkdekking om IoT-apparaten in staat te stellen verbinding te maken.

Helium is een innovatieve oplossing die een gedistribueerd blockchain-netwerk biedt, waardoor IoT-apparaten eenvoudig met elkaar kunnen verbinden. Terwijl WiFi deze apparaten ondersteunt, brengt het ook zorgen met zich mee op het gebied van privacy. Daarom is er een groeiende behoefte aan een blockchain-gebaseerd LoRaWAN-netwerk, dat de connectiviteit van IoT-apparaten op een veilige manier vergemakkelijkt.

De gedecentraliseerde opzet van Helium biedt maar liefst 200 keer meer dekking dan traditionele Wi-Fi-netwerken voor IoT-toepassingen.

 

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.